16 iulie 2014

cand e vant pe plaja


 sunt nori, vant, melancolie si putina lume pe plaja. in stanga mea un tata cu tricou S-Superman face castele pentru doua fetite. este in mod clar super-eroul lor si el isi incarca bateriile cu fiecare zambet al fetelor.
 in dreapta vine un cuplu in varsta dar minunat de frumos. ea are o rochie galbena care ii lumineaza fata. el este inalt si puternic, are insa atata tandrete in felul in care o priveste si in care ii ofera ceasca de cafea, ca ma intreb daca nu-s in luna de miere. ea ii zambeste mereu, se duc de mana la mal, verighetele lor sunt ca scoicile pe degetele marii. sunt mai tineri si mai fericiti decat cuplul din spate, care-si expune galagios tatuajele si sanii dezgoliti. cred ca nu toata lumea descopera cu adevarat iubirea, multi traiesc cu un fel de surogat accesibil si putin pretentios.

 salvamarul fluiera dupa un pusti care depaseste geamandura. ma gandesc ca mi-ar trebui si mie un salvamar care sa fluiere tare cand sufletul meu o ia razna si depaseste geamandurile, dorurile, valurile, gandurile. cand uita ca oamenii traiesc pe plaja si doar visele pe Luna.

Niciun comentariu: