10 februarie 2016

pur si simplu


  sunt unii oameni indrazneti, vocali, care isi agita spiritul de dreptate, curajul si taria sufleteasca. si te lasa cu frica si minciunile altora agatate de gatul tau, fara sa le vada. 
  sunt unii oameni in care crezi “pana la sfarsitul lumii”, te bucuri gandind ca la nevoie te vor duce de mana peste orice pod, orice tristete, orice furtuna. si te lasa la prima umbra de nor pe chip. campionii la inot care nu vad ca te sufoci in ape tulburi. pescarii care nu stiu sa se opreasca din povestile pescaresti.
  si mai sunt oamenii pe care abia daca stii cum ii cheama, care iti pun mana pe umar cu ingrijorare simpla, te intreaba “esti bine?” si nu te cred cand spui ca da.
sunt oameni care te gasesc ei pe tine, fara cuvinte, fara sfaturi, fara pretentii, fara datorii sau intrebari, doar ca sa te oblige sa bei apa, sa iei vitamine, sa te scoata la lumina fara sa ii rogi si mai ales inainte sa apuci sa te sperii de intuneric. cei care stiu ca azi trebuie sa te oblige sa crezi, sa speri si sa visezi, ca sa poti inota, respira si coace o paine, undeva in viitor.


  sunt oameni de lumina si oameni de ceata, oameni de inceput de poveste si oameni de sfarsit de drum, unii doar trup si unii foarte mult suflet. 

Niciun comentariu: