22 august 2019

o noapte ca toate noptile


noptile alea in care te uiti in gol, pana uiti sa respiri si televizorul vorbeste, vorba aceea, ca televizorul.

noptile alea incremenite si aspre, in care iti apesi sanul stang, sa verifici daca iti mai bate inima.

nopti din alea in care aluneci usor de pe canapea, simti ca te zgarie ceva pe pulpe, te uiti in jur si-ti spui uimita "cum, nu am mai spalat covorul si perdelele de la Paste...".

noptile alea in care in casa e intuneric si ti-e foarte frica, dar nu vrei sa aprinzi lumina pentru ca asa frica o sa stea cu tine si nu vei mai fi singura...

noptile alea in care te joci "de-a baba oarba" cu cifrele ceasului, cu setea, cu pofta bolnava de dulce si deschizi frigiderul, vezi patrunjelul uscat si ciresele si rosiile de care nu te-ai atins de o saptamana si nici nu mai intelegi de ce le-ai cumparat, in the first place. ti-e sete si greata si-ti amintesti ce bine era cand gateai, si casa mirosea a zahar ars si a cafea si a dulceata de visine.

noptile alea grele, in care iti lipesti fruntea de fereastra si vrei sa glumesti cu luna, ca sa nu-ti vada lacrimile, dar ea nu se lasa pacalita si te tot intreaba "ce e, ce e" ca o toanta, de parca n-ar sti... dar te forteaza sa spui, sa arunci totul din tine... si dai din cap "nu, nu e nimic, nimic..." pana ametesti si ti se pare ca nu mai plangi.

noptile in care aerul te doare si pe-afara si pe dinautru si-ai vrea sa uiti dar imediat te ingrozeste gandul ca ai putea sa uiti. cand ai vrea marele "tot" si te-ai multumi cu cel mai mic "putin".

noptile alea in care ai deschide larg geamurile si ai striga din toata inima, din toata carnea si din tot sufletul, din toata viata ta care-a fost si care-o sa fie: te iubesc. cu teama, ca si cand ar fi prima data, ca si cand ar fi ultima data. pentru ca da, i-ai spus si i-ai scris de multe ori, dar tot ti se pare ca n-a fost destul. 

noptile alea toate, toate, in care, pur si simplu, il iubesti; fara s-astepti un raspuns, un gand, fara s-astepti nici macar ecoul.

Niciun comentariu: