12 octombrie 2014

despartiri si regasiri




  de multe ori trebuie sa trecem prin felurite despartiri si de multe ori e trist. dar daca suntem suficient de puternici, daca reusim sa privim inginereste despartirea ca pe o trecere dintr-o stare de agregare in alta, poate le-am putea transforma intr-un fel de regasiri. 

unii oamenii se despart de casele lor, de orasele lor mici ca sa caute o alta viata in unele mai mari si mai frumoase. uneori sunt fericiti si stralucesc precum soarele in cea mai frumoasa de zi de primavara. uneori ei sunt tristi, dar se tem sa treaca printr-o noua despartire si raman atarnati ca mustele in plasa unui paianjen asteptand o boare de vant care sa ii elibereze. de multe ori nefericirea ii devoreaza inainte sa poata scapa.

unii oameni se despart de carierele lor frumoase si iau drumul de la capat in mijlocul vietii, lasand un job ca sa gaseasca o pasiune, calauziti de un gand vechi ascuns dar nu uitat, incep o viata noua, poate periculoasa, poate linistita dar sigur plina de promisiuni frumoase precum zambetul unei fete de 18 ani. 

unii oameni se despart de alti oameni doar ca sa realizeze ca le este mai bine singuri. unii oameni se despart de alti oameni doar ca sa realizeze ca nu ar fi trebuit sa plece niciodata si abia atunci isi leaga drumurile si destinele cu adevarat. 

“impreuna” este doar o stare de spirit. ca si “departe”. ca si “prea tarziu”. “te iubesc” este o stare sufleteasca, o alta stare de agregare pe care nu fizica sau chimia au descoperit-o, ci o inima care a avut curaj sa alerge intr-o zi de toamna printr-un parc cu conturul de 6km. depinde de noi in ce fel privim despartirile si daca vrem sa le transformam in regasiri. eu mi-am regasit azi un pic de curaj, un pic de tinerete, ceva dragoste si putina tristete.

Niciun comentariu: